FRA FORBUD TIL KULT

– 

SORØ KUNSTMUSEUM

 –

Du må ikke lave dig noget gudebillede! advarer Det Gamle Testamente!

På trods af de bibelske ord har kirker i Danmark siden middelalderen været udsmykket med både kunst og billeder af personer fra kristendommen. Men hvorfor er der ikke et billedforbud i kristendommen, og hvordan udviklede den religiøse billede -og kunsttradition sig? Og har der tidligere været et forbud mod billeder, ligesom vi i dag kender fra andre religioner?

Få svaret den 29. marts kl. 17.00-19.30 (foredraget starter 18.30) når Danmark bliver til, Museum Vestsjælland og Sorø Kunstmuseum inviterer til en foredragsaften på Sorø Kunstmuseum, hvor vi sætte spot på den kristne kunst i middelalderen. Billetter kan købes på Sorø Kunstmuseum.

Kalkmalerier, krucifikser og fantastiske kirker. Sorø er kendt for sin historie, og ikke mindst sine kirker; både Klosterkirken og Fjenneslev kirke er centrale i Danmarkshistorien. Som optakt til den store forpremiere på DR’s nye tv-serie Historien om Danmark – tidlig middelalder den 20. april i Sorø Klosterkirke, vil der i marts og april blive sat fokus på Sorøs middelalderhistorie. På Sorø Kunstmuseum bliver kunstens religiøse væsen udfordret.

 

Praktisk info:

Billetter til foredraget kl. 18.30-19.30 koster 90 kr. (inkl. entré til museet).

Billetter med mad fra 17.00-18.00. Pris kr. 150 (inkl. foredrag og entré til museet) Menu: Grøntsagssuppe med krydderurter og ølbrød.

Billetter kan købes i museumsbutikken på Sorø Kunstmuseum.
butik@sorokunstmuseum.dk , tlf. 57 83 22 29

Der er begrænset antal billetter til salg, sælges efter først til mølle princippet.

Dato

29. marts 2017 - 29. marts 2017